субота, 12. децембар 2009.

Representation (Predstavljanje)


Kozare je naseljeno mesto na 5 km severoistočno od Grdelice. Sa Grdelicom i Vlasotincem je povezano asvaltnim putem kiji prolazi dolinom Kozaračke reke a zatim se odvaje i ide kroz Kozaračko vinogorje do Vlasotinca i dalje prema Pirotu, Vlasinskom jezeru i graničnom prelazu Strezimirovci prema Bugarskoj.



Прикажи Kozare - moj dom (My Home) на већој мапи

Ja ću u narednih nekoliko postova pokušati da ovo predivno mesto približim ljubiteljima prirode tako što ću pisati prigodne tekstove i postaviti fotografije kao i linkove za one koji žele da više saznaju o ovom kraju.

Za početak vam prikazujem moju kuću. Ona je stara oko 120 godina i rađena je u moravskom stilu sa velikim tremom i drvenim stubovima. Podrum je zidan lomljenim kamenom a ostali delovi su od drvrta i zemljanog naboja između drvenih letvi. Ova vrsta građevina je veoma topla i sigurna od eventualnih zemljotresa i drugih vremenskih nepogoda.

Narednih nekoliko fotografija prikazaće vam deo okruženja u mom zavičaju kako bi posetilac stekao sliku mesta i okoline koju nameravam da predstavim.




youtube video

Pogledajte moje fotografije. KLIKNITE OVDE.

2 коментара: